לקוחות ממליצים
הדר קנטור מלווה אותי כבר למעלה מעשור, שבמהלכו אני חש שהצלחתי לשפר בצורה מהותית את גישתי לעבודה.
את הדרך הארוכה עם הדר, התחלתי מיד עם פרישתי משירות קבע בחיל הים והתחלת עבודתי במפעלי נייר חדרה ב-2003. הדר, כבר סייע לחברה באותו הזמן בהטמעת הגישה הפרו-אקטיבית לבטיחות בחטיבת הפיתוח והתשתיות. הדר ליווה אותי ואת עובדיי, באינספור פגישות שוטפות, עבודת שטח במפעל, עם המנהלים והעובדים, ובסדנאות אתגריות, שנערכו מחוץ למפעל.
הפעילות המשותפת נמשכה גם לאחר שעברתי ב-2012 לפרויקט הייסוד של חברת שתכא"א (חברת בת של קצא"א), שייעודה להפעיל ולתחזק את תחנת הכוח דוראד.
מפעלי נייר חדרה
הליווי של הדר החל בתהליך הטמעת הגישה הפרו-אקטיבית לניהול בקרב עובדי מחלקת האנרגיה ומהנדסיה. הפעילות החלה בהסברים בסיסיים על המתודולוגיה, הכלים והנחיית השימוש בהם. עסקנו יחד בניתוחי אירועים, להם קראנו "תשכילים". בתבונה רבה ובדיוק רב, היה עלינו לבנות את מערך אימון העובדים ולעודד את הכפופים לי להיפתח ולשתף פעולה בלמידת לקחי כשלים.
הדר הדריך אותנו כיצד להימנע מדפוסי התנהגות ישנים של חיפוש אשמים וסייע לנו להפיק לקחים, שתרמו לשיפור ההתנהלות. תהליך ההכנות למשימה הפך למקצועי יותר והערכות הסיכונים הביאו לעבודה בטוחה.
מדובר בתהליך ארוך, שבמהלכו חווינו שיפור ומצד שני גם תסכול בתהליכי הטמעה ארוכים. בסופו של דבר, חווית ההצלחה בניהול פרויקטים מכל הסוגים ושיפור באיכות ועבודה בטוחה, היוותה את הבסיס להתגברות על הקשיים. העובדים שמחו לשתף אחרים בהצלחות ולהדגים איך באמצעות הכנה שיטתית ניתן למנוע בעיות עתידיות.
השיטה סייעה לנו מאד להתאושש ממשברים באמצעות שיתוף העובדים בתהליכי למידה והפקת לקחים. דבר שהקנה תחושת ביטחון ויכולת התמודדות טובה יותר בעתיד.
עם הקמת אגף התפעול, כחלק מאיחוד תחומי האנרגיה האחזקה המרכזית והלוגיסטיקה בחברה, שולבו, בתמיכת הדר, עקרונות הגישה הפרו-אקטיבית בהכנת תכנית העבודה ויעדי התפעול. בעקבות זאת, עבודת המטה של הנהלת התפעול הפכה לממוקדת ואפקטיבית והתוצאות לא אחרו לבוא.
תוצאות
הגישה הפרו-אקטיבית הובילה לעמידה ביעדים אתגריים ומפעלי הנייר עמדו בקדמת הטכנולוגיה בניצול אנרגיה בחיסכון במים וביעילות המכונות (תפוקות וניצול משאבים לייצור טון נייר). המאמצים נשאו פרי ויצרו אווירה מעודדת
משתפת ופורייה.
הגישה הפרו-אקטיבית, שמעודדת חשיבה מוקדמת והכנה מפורטת למניעת כשלים, הובילה לתהליכי מיסוד הידע שבעל פה והפיכתו לתהליכי עבודה מסודרים, המבוססים על שיתוף ידע של עובדים ותיקים וחדשים. הדבר הביא גם לשיפור תהליכים ברצפת העבודה ולתחושת גאווה מקצועית בקרב העובדים. תהליכי מיסוד הידע ושיפור איכות הביאו בעקבותם גם להגדלת ההשקעות בתשתיות.
---------------------
דוראד
הדר הצטרף אלי גם באתגר החדש של הקמת חברת תפעול ואחזקה לניהול תחנת הכוח הפרטית הגדולה הראשונה בישראל (חברת שתכא"א – שירותי תחנות כוח אילת אשקלון).
החלטת הנהלת קצא"א להסתמך על צוות ישראלי לניהול תחנת הכוח היא חסרת תקדים. מאחר וחברת ניהול תחנת כוח מתבססת, בראש ובראשונה, על ידע של העובדים ותהליכי עבודה מוסמכים, אורכת הקמת תשתית ידע כזו בדרך כלל עשרות שנים.
במסגרת הפעילות המשותפת, היה עלינו לגבש צוות של עובדים חסרי ניסיון וידע בתפעול ואחזקת תחנות כוח להכשירו ולהסמיכו. הדר סייע לי לבסס ערכים לחברה, שיבססו את הגישה הפרו-אקטיבית בגיבוש הצוות ובהטמעת הגישה.
תוצאות
הצלחת צוות התחנה הישראלי בהפעלת תחנה, מהמורכבות ביותר מסוגה בעולם, תוך נטילת אחריות מלאה וביצוע ללא דופי, מדגישים את יתרונותיה של השיטה הפרו-אקטיבית. צוות התחנה הראה חוסן, נחישות ואחריות והתגבר על הקשיים הכרוכים בהפעלת התחנה. תהליכי העבודה והעשייה היום-יומית שופרו בעקביות תוך העלאת רמת הבטיחות.
בסיכום ניסיוני רב השנים בהטמעת הגישה הפרו-אקטיבית, שמוביל הדר, אני ממליץ למנהלים לאמץ את השיטה. חווית ההצלחה והסיפוק שבהובלת צוות מגובש המחויב לביצוע איכותי ובטיחותי הם הפרס האמיתי של מי שמתמיד ומתחייב לערכיה.